Sininen Polku auttoi VR:n hankintaa pysymään oikeilla raiteilla

VR:llä oli akuutti tarve saada väliaikaista apua hankinta-asioiden hoitoon ja seurantaan tiimin sisäisen resurssoinnin ollessa ohuehko – niin ennalta sovittujen vapaiden kuin positiivisen urakehityksen myötä paikattavaksi muodostuneiden aukkojen myötä. Käynnistymässä oli tuolloin useita liiketoiminnalle merkittäviä julkisia hankintoja ja tarvittiin myös apukäsiä hoitamaan juoksevia IT-hankintoja. 

Sininen Polku valikoitui mukaan laajan hankintaosaamisensa sekä julkisen hankintalainsäädännön soveltamisesta kertyneen kokemuksen vuoksi. Lisäksi Sinisen Polun osaajalla oli taustansa puolesta kyky hypätä vaativaan tehtävään osaksi asiakkaan organisaatiota ja ajatella hankintoja niin liiketoiminnan kuin hankintaorganisaationkin näkökulmasta. Näillä perusteilla Sinisen Polun valinta oli luonteva. 

– Sovimme yhdessä, että alkuun pääpaino on kahdessa liiketoiminnan kriittisessä hankinnassa ja niiden ensiluokkaisessa läpiviennissä. Näiden hankintojen edettyä pääpaino siirtyi mm. IT-asiantuntijakilpailutuksiin. Muina aikoina autoin VR:n IT-osaajia erilaisissa hankinnoissa aina kilpailutuksen strategiasta, suunnittelusta ja toteutuksesta sopimusneuvotteluun asti, kertoo Sinisen Polun asiantuntija Johanna Knekt. 

Sinisen Polun asiantuntija toimi VR:lle tärkeänä tukena ja tilanteen normalisoiduttua VR:n oma henkilökunta otti työt asteittain vastuulleen. 

– Johanna tuli haastavaan tilanteeseen, mutta otti tilanteen hienosti haltuun ja saavutti niin hankinnan kuin sisäisten asiakkaidenkin luottamuksen nopeasti. Lisäksi Johanna solahti hienosti organisaatioomme, oli pidetty kollega ja lisäsi osaltaan tiimin avoimuutta sekä sisäistä sparrausta. Myös muilta osin yhteistyö Sinisen polun kanssa oli joustavaa ja toimivaa, kertoo VR:n hankintajohtaja Janne Katainen.